torsdag 30 augusti 2012

Present

Jag har sytt ett härligt förkläde som present till min kära mamma. I Rörstrands underbara picknicktyg. Det går ju bara inte att tycka illa om, man blir så glad när man ser det med alla starka färger. Det är ett midjeförkläde med en ficka på magen.


måndag 27 augusti 2012

Dagiskasse

Barnen behövde nya väskor till förskolan. Så jag tog med mig äldsta dottern till Stoff & Stil för att välja tyger. En femåring har inte alltid samma smak som jag har, men så länge hon är nöjd. Utsidan blev rosa i två olika sorter och med foder av liknande tyg med i ljusblått.
 
Det är mycket kläder och tjejer som ska vara med tydligen.

Lillebrorsan fick mingrönt tyg med gröna och bruna ugglor. Mer mitt stuk.

Insidan är i klargrönt med flodhästar på. Båda barnen är nöjda och nu får de följa med till resp avdelning för kläder och teckningar. Och lite reklam så klart.

torsdag 23 augusti 2012

Bältesmuddar

Jag gillar bältesmuddar! Det blir så fint när man syr med kantband, det är lite pilligt och det gäller att vara noggrann, men när jag fick en beställning i mitt favorittyg är det bara roligt. Visst blev de snygga?!

måndag 20 augusti 2012

Testsyr: klockad kjol

Jag har tagit fram ett bra mönster och provsytt en kjol som är klockad och med bred mudd upptill. En mysig och fin kjol blev det tycker jag, är nöjd. Den finns till salu för 150 kr, stl 110.

torsdag 16 augusti 2012

Babyfilt i pippityg

Jag fick en beställning på en babyfilt med det blå pippityget på framsidan och röd velour på baksidan. En stor och mysigt filt blev det som packades in!

Hoppas att den kommer till användning!

måndag 13 augusti 2012

Syjunta

Jag och Petra, som är nybliven sömmerska, bestämde oss för att ha syjunta. Jag hade en massa UFO:n (UnFinished Objects) som behövdes sys klara och Petra hade en tunika att sy.

Vi belamrade köksbordet med våra prylar under en heldag och lät maskinerna gå varma.

Det blev mestadels haklappar och förvaringskorgar som syddes klara.