tisdag 20 december 2011

Mössor

En drös med mössor som beställdes vid julmarknaden. 

 Det blå fordonstyget och rosa molntyget på ett par mössor. Nu är det rosa molntyget slut. Tyvärr.

Två vita pippimössor

En vit pippimössa och en turkos molnmössa

En blå fordonsmössa som ska åka hela vägen till USA. 

Hoppas att alla mössor uppskattas och kommer till användning!

måndag 19 december 2011

Molnigt


Beställning från julmarknaden; ett par blå babyvantar i blåa molntyget och ett litet kit med babyvantar och babymössa i det rosa molntyget. Mysiga och fina!

fredag 16 december 2011

Ny julmarknad!



Efter den lysande försäljningen vid förra julmarknaden fick jag blodad tand och bokade snabbt upp mig på julmarknad på Åkersberga Växtförsäljning. Fin miljö och mysigt stämning, trots att ingen snö hade kommit, lockade ganska många besökare. Lördagen var bäst av de två dagarna, men på det hela är jag väldigt nöjd med alla tre julmarknadsdagarna jag gjort i år. Det kan nog bli repris nästa år. Om jag hinner och orkar.

Fick en del beställningar med mig och jag har även fått några på mailen. Roligt!

torsdag 15 december 2011

Pimpa vagnen

Jag fick en beställning på hela kitet "pimpa vagnen". Jätteroligt. Vi mailade fram och tillbaka innan valet föll på tyget Bondgården.

Baksidan blev de ljusblåa nallarna. Fotdelen är förstärkt med genomskinlig vaxduk så det inte blir så smutsigt.

Bältesmuddar och bumperskyddet i bondgårdstyget. Hoppas att allt passade bra och uppskattas!

tisdag 13 december 2011

Pippi

Här var det pippi i mängder. Underbara tyget börjar ta slut nu. Det räcker till några mössor till så skydna att fynda!

Här är två beställda mössor och en fleecefodrad dregglis.

måndag 12 december 2011

Helikoptern och Ooga Booga

En beställning till två bröder; en i det tuffa helikkoptertyget och en i mysiga Ooga Booga. Fodrade med fleece.

fredag 9 december 2011

Babyvantar

Söta som socker - jag vill också ha små vantar utan tumme! Fodrade med fleece och mjuk fin jersey. Underbara! Hoppas de blir till glädje!

torsdag 8 december 2011

Vetevärmare




Jag sydde upp mängder med vetevärmare inför julmarknaderna. En hel del har blivit sålda och en del låg i de fina förvaringskorgarna.

onsdag 7 december 2011

Nytt material för mina prylar

Jag har, med svägerskans hjälp, beställt nya stickers och klädlappar med tvättråd. 

Jag beställde från Moo, det gick fort, jag fick allting på två veckor, utan att beställa "fast delivery". Urfina stickers, där en snygg detalj som Petra fixade var den lilla söta foten på tösabiten, som sticker fram i ramen. En sån detalj gör ju hur mycket som helst, tycker jag.

Små minikort med tvättråd och kontaktuppgifter, med loggan på framsidan. Jag gjorde hål i dem, snöre i och så sätts de på prylarna jag sytt.


Efter julmarknaden måste jag beställa fler minicards för alla 40 graders tog slut. Min käre man gjorde ett hästjobb med att tagga alla mössor och prylar!

måndag 5 december 2011

Blöjor och moln



Det underbara molntyget av Gunilla Axén är en klassiker. Jag valde bomullstyget för ett gäng blöjfodral som syddes upp för julmarknaden. Marinblå, ljusgrå och bruna färger kombinerades med olika kantband för variation.

Alla fodral är fodrade med genomskinlig vaxduk, enkelt att torka av. Vill man inte använda det till blöjor kan man ju stoppa i barnmatsburkar när man ska ut på stan. Lätt att torka bort kladdet på insidan.


torsdag 1 december 2011

Nytt: mobilfodral

Dags att prova lite nytt, vilket innebar ett mobilfodral för smartphones. Det är fodrat med mjukvadd och tunn bomull inuti och lite grövre bomullstyg på utsidan. Jag har testat, man både hör och känner när det ringer!

Locket stängs med en tryckknapp. Detta var mitt första fodral och jag var nöjd på första försöket! Tacksamt tyg dessutom, så otroligt fina färger och mönster, tycker jag. 

Sydde upp ett gäng till julmarknaden också, när jag ändå var igång!